MENÜ
İzmir 23°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
S`eline Sağlık
Selin Koncagül Kupsar
YAZARLAR
19 Mart 2015 Perşembe

S`eline Sağlık

Beraber 33. haftamıza girerken bu hafta itibari ile daha renkli ve hareketli ve daha çok tavuklu olacağız yeni sponsorumuza teşekkür eder beraber uzunca yıllar keyifli çalışmalar dilerim. Tariflerimizi deneyen herkesin ellerine sağlık, afiyet olsun.

 

TAVUK BURGER

MALZEMELER

- 2 adet hamburger ekmeği

- 1 soğan

- 2 yemek kaşığı galeta unu

- 300 gr GÜLEÇ PİLİÇ göğüs eti

- 1 çay bardağı ince kıyılmış maydanoz

- Hardal

- 1 adet domates,

- Karabiber

 

KIZARTMAK İÇİN

- Ayçiçek yağı

 

YAPILIŞI

Soğanı soyup küp şeklinde doğrayıp Mutfak robotuna doğradığınız soğanı ve GÜLEÇ PİLİÇ gögüs etini atıyoruz ve üzerine galeta unu, maydanoz, tuz, karabiber ve köriyi ekleyip iyice karıştırıyoruz.

Karışımı buzdolabına alarak 30 dakika bekletiyor sonrasında karışımı ikiye ayırıp ve elinizle yuvarlayarak iki yassı köfte hazırlıyoruz.. Pane harcına bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz.

Hamburger ekmeklerini enlemesine ortadan ikiye ayırıp arasına ince doğranmış marul, tavuk köftesi, dilimlenmiş domates yerleştiriyoruz. Mayonez ve hardal ekleyip servis ediyoruz.

 

PATATES KROKET

Hamburger yapıp da yanında patates olmaz mı hiç? Alışıla gelmiş klasik patates kızartmasını geride bıraktığımız süper marketlerde hazırları bulunan patates kroketleri evde yapmak aslında hiçte zor değil.

 

MALZEMELER

- 5 Adet Patates

- 1 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri

- 2 Adet Yumurta

- 1 Su Bardağı Galeta Unu

- 1/2 Su Bardağı Un

- Karabiber

- Tuz

 

KIZARTMAK İÇİN

- Ayçiçek yağı

 

YAPILIŞI

Patatesleri haşlayıp eziyoruz rendelenmiş kaşar peyniri, yumurta, un, karabiber ve tuzu ilave edip iyice yoğuruyoruz.

Patateslerden ceviz büyüklüğünde toplar elde edip patates toplarını galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın.

Sıcak olarak servis ediyoruz.

Seçenekler için tıklayın

 

ÇİKOLATA SUFLE

MALZEMELER

- 80 gram bitter çikolata

- 1.5 su bardağı toz şeker

- Yarım su bardağı kakao

- 1.5 yemek kaşığı tereyağı

- 3 yemek kaşığı un

- 1 su bardağı süt

- 4 adet yumurta

 

YAPILIŞI

Yumurtanın aklarını ve sarılarını ayırıyoruz dört güveç kabının içini yağlayıp toz şeker serpiyoruz ki tutsun, bitter çikolatayı benmari usulü eritiyoruz erittiğimiz çikolata ile birlikte toz şeker ve kakaoyu harmanlıyoruz.

Oda sıcaklığındaki tereyağını un ile birlikte bir tencerede eritiyoruz, un pembeleşmeye başlayınca sütü azar azar ve sürekli karıştırarak ekliyoruz. Erimiş çikolatalı, kakaolu ve şekerli karışımı ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz. 2-3 dakika sonra yumurta sarılarını ekleyip kısık ateşte 3-4 dakika pişiriyoruz.

Tencereyi ocaktan alıp ılınmaya bırakıyoruz ve yumurta aklarını bir tutam tuz ekleyip kar gibi oluncaya kadar çırpıyoruz. Bunu çikolatalı karışıma ekleyerek kaşıkla söndürmeden karıştırın. Karışımı sufle kaplarına paylaştırıyoruz. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişiriyoruz. Fırından alıp pudra şeker serpiştirip sıcak servis yapıyoruz isteğe bağlı yanında dondurma ile birlikte servis edebiliriz.

 

GÜLEÇ PİLİCİN KATKILARIYLA...

 

SORU VE GÖRÜŞLERİNİZ İÇİN: [email protected]

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Menemen'in Sesi